Praktijk gesloten tot en met 5 april

Update Coronavirus!
Door de verscherpte maatregelen rondom het coronavirus is de praktijk tot en met 5 april gesloten (als gevolg van de restrictie contactberoepen).

Kabinet heeft aangescherpte maatregelen bekend gemaakt

Op 23 maart heeft het kabinet strengere maatregelen genomen om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Dit heeft ook gevolgen voor de zogenaamde contactberoepen, waarbij de afstand tussen personen minder dan 1,5 meter is. De minister van VWS heeft een duidelijke boodschap afgegeven.

Conclusie: praktijken moeten sluiten

Ons register (NRO) neemt deze maatregelen over. Dit betekent dat osteopathie tot nader order alleen nog maar is toegestaan voor patiënten waarbij het uitstellen van de behandeling zou kunnen leiden tot irreversibele achteruitgang van het functioneren. Alleen de (huis)arts mag bepalen of hiervan sprake is. Er moet bij overleg met de (huis)arts duidelijk worden gemaakt dat:

– er sprake is van dreiging tot irreversibele achteruitgang van het functioneren
– osteopathie een behandelingsvorm is met direct lichamelijk contact
– vooraf wordt gescreend op symptomen die zouden kunnen wijzen op COVID-19 (verhoging / koorts, hoesten, niezen, verkoudheid, keelpijn, hoofdpijn) en dat bij aanwezigheid van een of meerdere van deze symptomen bij patiënt of osteopaat er geen contact gaat plaatsvinden
– de pbm maatregelen buiten het ziekenhuis (RIVM, klik hier) in acht worden genomen.

Bovenstaande maatregelen gelden zowel voor nieuwe patiënten als patiënten die al in behandeling zijn.

Alle overige behandelingen dienen tot na 6 april te worden uitgesteld.

De praktijk blijft bereikbaar (bij voorkeur via de mail info@osteopathie-helmond.nl), maar u kunt ook onze voicemail inspreken (0492-546548).
Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.