Onze behandeling

Om effectief en veilig te werken maken wij gebruik van:

Een grondige anamnese:

Zoveel mogelijk informatie over u is belangrijk voordat wij starten met behandelen. Allereerst om te bepalen of wij iets voor u kunnen betekenen. Uitsluitingsdiagnostiek is daarbij van belang.
Hoe functioneert u in het algemeen, wat voor behandelingen heeft u al ondergaan en wat is er verder in uw leven voorgevallen? Hoe en sinds wanneer zijn uw klachten ontstaan, komen die verder in uw familie voor? Allerlei voorvallen en traumata, zelfs die van uw geboorte (ongeacht uw leeftijd) laten hun “sporen” en “herinneringen” achter in de weefsels, met name in het bindweefsel. Belangrijk is het te beseffen dat een oud voorval mede bepalend kan zijn aan uw huidige klachten.

Klachten blijven zich herhalen als niet de oorspronkelijke oorzaak in de behandeling wordt betrokken.

Onderzoek en behandeling

Ons onderzoek bestaat uit twee delen:

  • Klinisch onderzoek: allerlei mogelijk testen (neurologisch, orthopedisch, enz.) en bestaande gegevens (laboratoriumuitslagen, medische beeldvorming, enz.)
  • Osteopathisch onderzoek: globaal en specifiek bewegingsonderzoek, waarbij onderzoek en behandelen in elkaar overvloeien.

Iedere behandeling vereist tijd. Om een behandeling effectief te laten zijn moet het lichaam voldoende tijd krijgen te reageren. Een “verkorte” of “deelbehandeling” is misleiding.

Natuurlijk is de factor pijn een belangrijke graadmeter, echter… pijn dient vaak gezien te worden als het gevolg van “iets” en zal vroeg of laat weer terugkeren als aan dat “iets” niets verandert.
Het uiteindelijke resultaat zal zich daarom niet altijd direct manifesteren, echt herstel/verandering/genezing heeft immers tijd nodig!

Dat had ik niet gedacht” is wat we achteraf vaak horen.

Advies

Advies is belangrijk.
Niet alleen wat, wanneer en welke reacties te verwachten zijn, maar ook adviezen aangaande voeding, hoe te belasten, bewegen, sporten, enzovoort.
Alles heeft immers met alles te maken. Besef ook dat gezondheid een kostbare zaak is die u te allen tijde moet beschermen.
Let op uw levensgewoontes, gezonde voeding, beweeg dagelijks! Wandelen (niet slenteren) is een prima combinatie van bewegen en onthaasten. Maak daar een dagelijkse gewoonte van!